5 regler for forhandlingerne om som en professionel

Copyright 2006 Mary Greenwood

Uanset om du forhandler en raise med din chef, at forhandle en ferie tidsplan med jer ex-ægtefælle eller forhandler med en sælger eller køber på en online auktion, er der visse regler eller principper, som vil hjælpe dig med at løse dine konflikter.

Regel 1. Fokus på målet. Ikke blive distraheret af dine følelser. Det er vigtigt at kontrollere dine følelser på døren før forsøger at forhandle noget. Følelser som vrede kan gøre én mister kontrollen. Vi har alle set en person, der bliver rød i ansigtet og begynder at ryste sin finger og generelt ser ud som om han kunne nemt have et hjerteanfald. Undertiden er denne person så gal, at han er usammenhængende. Du skal komme forbi tidspunkt, hvis du vil lykkes. Hvis du er den, der er vred og ked af, du har brug at fokusere på hvad du håber at opnå, og fortælle dig, at intet er gonna stå i vejen for dette mål. Det betyder virkelig ikke noget om du kan lide anden siden eller ej. Nogle partier er grov, modbydelig og fornærmende. Forsøge at komme forbi disse fornærmelser, så du kan fokusere på at løse striden. Anden siden kan være lokkemad du så ikke give dem tilfredsstillelsen at vide, de har fået til dig. Hvis du fokuserer på målene for forhandlingerne, vil det ikke ligegyldigt om du kan lide eller respektere anden partiet.

Regel 2. Se fremad, ikke tilbage. Tidligere kaldes tidligere for en grund. Hvis en part får alt for involveret i hvad der er sket i fortiden, kan det være kontraproduktivt. En part i en skilsmisse sag, kan være så opsat på at dokumentere alt, hvad manden har gjort forkert, at konen ikke selv tænker om målene for forhandlingerne ud over skyde skylden på manden. Du har hen til regne ud en måde at komme til stede og behandler aktuelle emner af forældremyndigheden eller visitation. Spørg anden partiet, hvad de ønsker nu at løse striden.

Regel 3. Du behøver ikke at være rigtigt at slå sig ned. Hvad er de tre ord vi ønsker at høre de fleste, endnu mere end “Jeg elsker dig”? Vi elsker at høre de magiske ord, “Du har ret”. For nogle mennesker er det endnu sværere at sige end “Jeg elsker dig”. Og hvis du siger, “Du har helt ret”, der er endnu bedre. Når nogen siger, “Det er det princip, der tæller” eller “det er ikke penge, det er princippet!” Jeg ved, at forhandlingerne er i problemer. Det er fordi partiet gør en dom kræver at det er vigtigere at være en martyr end bilægge sagen. Når en person er besat med princippet om en situation, er han/hun stadig følelsesmæssigt tillagt sine følelser. Medmindre du kan komme ud over disse følelser, er tvisten ikke tilbøjelige til at være løst. Fornemmelse af at du har ret kan være en berusende følelse, men det har ingen plads i forhandlingerne. Hvis anden siden er kun interesseret i at være rigtige, er chancer situationen ikke vil blive løst.

Regel 4. Ved hvad du vil og hvad anden siden ønsker. At vide, hvad du ønsker kan synes indlysende, men mange parter ved ikke, hvad de ønsker. De er så vred, at de ikke har engang spurgte sig selv hvordan problemet kan løses. Hvis de ikke ved, hvad de ønsker, hvordan kan de gå om at få det? De kan have til hash og opkog de omstændigheder, der fik dem ind i denne forhandling. Afhængigt af kompleksiteten af situationen, skal du have en detaljeret plan for hvad du ønsker. Ud over at vide, hvad du ønsker, skal du også vide, hvad du er villig til at opgive for at få hvad du ønsker. Generelt kan du få hvad du vil, hvis du er villig til at betale prisen for det. Ikke nogensinde begynde en forhandling uden at vide, hvad du ønsker.

Regel 5. Være forberedt og gøre din forskning. Når du har en idé om hvad du vil, du skal gøre din forskning og forberedelse. Det kunne være så simpelt som notering dine argumenter på et ark papir eller så kompliceret som gør forskning til at koste en anmodning for lønstigninger. Enten måde, du har brug at være forberedt. Ellers kan du gøre en koncession eller aftale, som du senere vil fortryde. Du skal kende rationalet bag dine anmodninger og en god vurdering af sagens omkostninger, herunder de fremtidige omkostninger. Er intet mere pinligt end at gøre en præsentation og at have nogen spørgsmål nøjagtigheden af dine numre og at have hele præsentationen falde fra hinanden fordi data er forvirrende, eller endnu værre forkert. Hvis du ikke er helt parat, overveje at forsinke starten af forhandlingerne. Hvis du går ind med kun lidt eller ingen oplysninger, og forsøge at fløj det, vil du fortryde det senere. Du kan ikke være over parat. Selv hvis du ikke bruger alt du forberedt, gør det ikke noget. Det er vigtigt at have så meget information og forskning som muligt i tilfælde af, at du har brug for det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.